Ciklus Besednih postaj

Številne omejitve javnega življenja, ki že drugo leto zaznamujejo naš vsakdan, k sreči ne morejo ustaviti plodne založniške dejavnosti. V letošnji izdaji Besednih postaj so osvetlili del aktualne knjižne produkcije. Pri tem je sodelovalo 35 znanih in uglednih imen slovenskega znanstvenega in kulturnega življenja in osem založb, ki nam nudijo poglobljene uvide ter nas vabijo k branju in razmisleku – kar nenazadnje botruje nastanku novih knjig. Dogodki so del kulturnih dejavnosti knjigarne, ki jo sofinancira Javna agencija za knjigo RS.

Vabljeni k ogledu ciklusa spletnih dogodkov med 11. in 15. 10. 2021.

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo