Digitalna pot na lepše!

Na Oddelku za geografijo Filozofske fakultete so se odločili, da bodo z dvema dogodkoma dijakinje in dijake aktivno vključili v spoznavanje dela geografa oz. geografinje. Tako so v prijetnem dvodnevnem delavniškem vzdušju (29. in 30. 8. 2022) skupaj z njimi testirali dve digitalni orodji (sodelovalno kartiranje in StoryMaps), sodelavke in sodelavci oddelka pa so jih seznanili z vsebinami tiskanih turističnih vodičev in potovalnimi navadami mladih.

Dijakinje in dijaki so tudi ob pomoči študentk in študentov geografije izdelali dva e-turistična vodiča: enega za Pivško, drugega pa za Ljubno ob Savinji, pri čemer so vsebine naslavljale turistične motive in pričakovanja tako najstnic in najstnikov kot tudi seniork in seniorjev. Zanimivi dijaški predstavitvi so spremljala številna vprašanja in pohvale sodelavk in sodelavcev oddelka ter članov Alumni kluba geografov Univerze v Ljubljani (AGUL). Sodelujočim so izročili vstopnice za ogled Muzejskih zbirk na Ljubnem (darilo TIC Ljubno) in Centra o velikih zvereh Dina (darilo Občine Pivka) ter publikaciji Geomix (izdaja ga Društvo mladih geografov Slovenije) in Geografski obzornik (v izdaji Zveze geografov Slovenije).

In kakšne vtise so zapisali udeleženke in udeleženci ….

»Všeč mi je bil program, ki smo ga uporabljali pri delu. Vzdušje v učilnici je bilo sproščeno, profesorji in študenti pa prijazni in pripravljeni priskočiti na pomoč.«

»Sproščenost, nove izkušnje, uporaba novih "orodij" oz. aplikacij, super predstavitev s strani zaposlenih in študentov, prijaznost.«

»Všeč mi je bilo sestavljanje turističnega vodnika.«

»Malce me je zaskrbelo glede predstavitve našega e-turističnega vodiča. No, pa vseeno sem se, ko smo začeli, kar hitro privadila. Debata s toliko profesorji, njihove pohvale in tudi kritike so mi bile v čast.«

»Sproščeno vzdušje, dobra hrana in veliko zanimivih in novih podatkov na področju geografije😊

Na drugem dogodku, ki bo potekal 10. 9. 2022 (Ko pokrajina spregovori), pa bodo dijakinje in dijake popeljali v dolino Temenice. Oba dogodka sta sofinancirana s strani Filozofske fakultete UL in Oddelka za geografijo Filozofske fakultete UL.

Zadnje novice
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)
20. 03. 2024

Predavanje švedske veleposlanice in otvoritev razstave Švedski glasbeni trenutki

veleposlanica Švedske v Sloveniji Nj. Eks. Diana Madunic se je srečala z dekanjo fakultete prof. dr. Mojco Schlamberger Brezar.