Gostili smo najboljše tekmovalke in tekmovalce Državnega tekmovanja s področja trajnostnega razvoja in varstva okolja

Skupna fotografija prejemnic in prejemnikov priznanj (foto: Mojca Ilc Klun)

Skupna fotografija prejemnic in prejemnikov priznanj (foto: Mojca Ilc Klun)

V šolskem letu 2023/2024 je v soorganizaciji Zavoda Videja in Oddelka za geografijo UL FF potekalo prvo Državno tekmovanje s področja trajnostnega razvoja in varstva okolja za osnovne in srednje šole, ki so mu nadeli kratko ime Trajnostni svet. V petek, 10. maja 2024, so na Oddelku za geografijo gostili najboljše tekmovalke in tekmovalce, ki se bodo v juniju udeležili mednarodne olimpijade. 

Na slovesni podelitvi sta prejemnike in prejemnice priznanj ter njihove mentorje in mentorice nagovorili dekanja Filozofske fakultete, prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar, in predstojnica Oddelka za geografijo, prof. dr. Katja Vintar Mally. Podelitvi priznanj so sledile vsebinske priprave na olimpijado, na katerih so svojo strokovno pomoč ponudili profesorji in profesorice ter študentke in študenti geografije. Celodnevno dogajanje in zavzetost mladih za trajnostni razvoj in varstvo okolja sta bila navdihujoča za vse sodelujoče kot tudi za razvoj tekmovanja v prihodnjih letih.

Zadnje novice

Spomini na študij in branje poezije uglednih slovenskih pesnic in pesnikov

Produkcijska ekipa: študenti UL AGRFT

Priznanje za uspešno sodelovanje pri Poletni šoli Bovec

(Od leve proti desni) Prof. dr. Irena Samide, izr. prof. dr. Christina Barretta in koordinatorica za Filozofsko fakulteto prof. dr. Patrizia Farinelli (foto: Janez Zalaznik)

Poletna šola Nova grščina za klasične filologe

Zaključek poletne šole