Obisk kolegov iz Črne gore

V dneh od 13. do 17. decembra 2021 so bili v sklopu bilateralnega projekta Družbena, gospodarska in kulturna interakcija slovenskega in črnogorskega primorja in gorstva od poznega srednjega veka do 19. stoletja na obisku kolegi iz Črne gore. Bilateralni projekt izvajata ICCHS Ljubljana in Istorijski institut Crne Gore. S svojimi gostitelji pod vodstvom doc. dr. Dušana Mlacovića so razpravljali o metodoloških vidikih komparativnega raziskovanja prehajanja iz primorskega v kontinentalni svet in obratno v predmoderni dobi na ozemljih današnje Slovenije in Črne gore. Razprava je potekala tudi na terenu, skupaj so obiskali Piran in Koper ter kraje na Kraškem robu.

Sodelavci pri projektu: Istorijski institut Crne gore: dr. Tatjana Koprivica (vodja v ČG), dr. Olga Pelcer-Vujačić, dr. Slavko Burzanović, dr. Ivan Laković; ICCHS Ljubljana: doc. dr. Dušan Mlacović (vodja v SLO), doc dr. Peter Mikša, doc. dr. Renata Novak Klemenčič, asist. Ana Jenko Kovačič.

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)