Oddelek za zgodovino
Cikel kulinaričnih predavanj Jedi časov - časi jedi
Vljudno vabljeni, da se udeležite jesenskega dela cikla predavanj “Jedi časov – časi jedi” na Ljubljanskem gradu. Predavateljica, dr. Svetlana Slapšak, bo predstavila, kako so se prehranjevalne navade in bonton za mizo skozi stoletja spreminjali in osvetlila, v čem je vsako zgodovinsko obdobje edinstveno tudi z vidika kulinarike.
Prvo predavanje z naslovom Francoska kuhinja, bo potekalo 15. 9. 2022 ob 17.30, v Grajskem gledališču.
Vljudno vabljeni tudi na preostale dogodke v sklopu jesenskega kulinaričnega cikla predavanj:
– v četrtek, 20. 10. 2022, ob 17.30: KUHINJA 19. STOLETJA, strokovno predavanje dr. Svetlane Slapšak;
– v četrtek, 17. 11. 2022, ob 17.30: KUHINJA 20. STOLETJA, strokovno predavanje dr. Svetlane Slapšak;
– v torek, 13. 12. 2022, ob 17:30: ZA KAJ SO TE VILICE?, humoren pogovorni večer z Boštjanom Gorencem – Pižamo, Anžetom Tomićem in Boštjanom Napotnikom