Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Fotografski natečaj zveze EUTOPIA: Pridruži se našemu potovanju

V sklopu tretjega tedna zveze EUTOPIA, katere članica je tudi Univerza v Ljubljani, je Univerza v Göteborgu pripravila fotografski natečaj za vse študentke in študente ter sodelavke in sodelavce EUTOPIE. Natečaj je že odprt, fotografije lahko pošljete do četrtka, 15. aprila 2021, do 16.59 (po srednjeevropskem času), na eutopia@gu.se. Vabljeni tudi na tretji teden zveze EUTOPIA, ki bo potekal med 12. in 16. aprilom 2021.

Kaj je tema fotografskega natečaja Univerze v Göteborgu?

Večina vas verjetno še dela ali študira od doma. Morda vsak dan gledate ven skozi isto okno. Kar vidite skozi okno, se vam morda ne zdi nič posebnega ali neobičajnega. Komu drugemu pa, še posebej kolegicam in kolegom iz drugih članic zveze EUTOPIA, to so poleg Univerze v Ljubljani in Univerze v Göteborgu, ki organizira fotografski natečaj in tokratni teden EUTOPIE, še Vrije Universiteit Brussel, CY Cergy Paris Université, Univerza Pompeu Fabra v Barceloni in Univerza v Warwicku.

Morda nam podrobnosti, ki jih opazimo, ne glede na to, kje na svetu smo, pomagajo videti stvari, ki so nam skupne. V znak praznovanja tedna zveze EUTOPIA fotografirajte svoje vsakodnevno življenje; ulico, kjer živite, kar vidite na poti v trgovino ali med sprehajanjem psa, kar opazite skozi okno, preden zjutraj vklopite računalnik. Omogočite drugim, da se podajo na vizualno popotovanje po krajih, ki sestavljajo zvezo EUTOPIA.  

To ni natečaj za najelegantnejšo ali najbolj profesionalno fotografijo ali slovnično popoln pripis. Iščemo le fotografije, ki ujamejo, kar ljudje vidijo zunaj v teh časih, fotografije, ki predstavljajo evropske in globalne partnerje zveze EUTOPIA, ki sodelujejo v tednu zveze EUTOPIA. Podelili bomo tudi privlačne nagrade.

Svojo fotografijo pošljite do četrtka, 15. aprila, do 16.59 (po srednjeevropskem času), na eutopia@gu.se in omogočite drugim, da vidijo zunanjost vašega sveta. Pripišite svoje ime in kraj (Ljubljana, Mölndal ...) ter stavek ali dva o svoji fotografiji. Zmagovalke in zmagovalci bodo objavljeni zadnji dan tedna zveze EUTOPIA, tj. v petek, 16. aprila. Ni nujno, da ste na fotografiji tudi vi, upoštevajte pa, da s pošiljanjem fotografije zvezi EUTOPIA dovoljujete, da jo uporabi, objavi, spremeni in/ali prilagodi.

Podrobnejše informacije o tednu zveze EUTOPIA, programu in prijavi bodo kmalu objavljene tu

Obvestila

Oddelek za geografijo

Začetek obveznosti v letnem semestru 2022/23 (BlažR)

Osrednja humanistična knjižnica

Knjižnica Oddelka za sociologijo, 6.–10. 2. 2023

Osrednja humanistična knjižnica

Knjižnica Oddelka za muzikologijo, 6. in 7. 2. 2023

Oddelek za prevajalstvo

Uradne ure tajništva Odd. za prev. (6. 2. – 10. 2. 2023)

Govorilne ure pri Simoni Kranjc

Oddelek za geografijo

Tajništvo (6. 2. - 10. 2.2023)

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Vabilo na Parado mladih (59. SSJLK)

Oddelek za prevajalstvo

Sprememba GU Robert Grošelj

Oddelek za geografijo

Sprememba GU Irma Potočnik Slavič

Oddelek za filozofijo

Sprememba GU Vojko Strahovnik