Oddelek za geografijo

Študentski forum - Mikrofon podnebju: znanje in kompetence za odzivanje na podnebne spremembe: koliko vode bo še preteklo?

V zadnjih letih se vse intenzivneje soočamo s posledicami podnebne krize, ki niso več tako oddaljene, ampak jih vse močneje občutimo tudi pri nas. Prehod v podnebno nevtralno družbo je priložnost za ustvarjanje boljše prihodnosti za vse. Mlado generacijo želimo opolnomočiti in pripraviti na prihajajoče izzive, saj boste kot bodoči odločevalci in strokovnjaki ustvarjali znanstveno, politično in družbeno podnebno pravično prihodnost.

S študentskim forumom: Mikrofon podnebju želimo oživiti prostor za opolnomočenje, izmenjavo mnenj, razpravo, mreženje in kritičen razmislek o trenutnih ukrepih, politikah, metodologiji in praksah prehoda na nizkoogljično družbo oz. življenja znotraj planetarnih zmožnosti, hkrati pa krepiti zavest o moči posameznika in množice pri reševanju podnebnih in ostalih okoljskih izzivov.

Letos bomo v središče podnebne krize postavili vodo. Seznanili vas bomo z napovedmi, ekstremnimi vremenskimi dogodki in zmanjšanjem poplavne ogroženosti, z vodnimi konflikti v Alpskem prostoru, migracijami, z vplivom podnebnih sprememb na biodiverziteto oceanov in celinskih voda ter s taljenjem ledenikov.

Forum je namenjen vsem študentom, ki svoje znanje in zavedanje o podnebni krizi želijo poglobiti in podpreti s kompetencami za boljše razumevanje, prilagajanje in blaženje podnebnih sprememb.

Kdaj: od petka, 17. 11. 2023 do nedelje, 19. 11. 2023

Lokacija: Filozofska fakulteta, Aškerčeva 2, Ljubljana

Jezik programa: slovenščina (tuja predavanja potekajo v angleškem jeziku)

Število prostih mest je omejeno, obvezne prijave.

Prijave: preko spletnega obrazca: https://forms.gle/cMBGDuhnwPZCBzpL9

Prijave so odprte do: do zapolnitve prostih mest (nekaj mest je še)

Dogodek je v celoti brezplačen, vključena je tudi možnost prenočevanja v Ljubljani.

Program: https://www.cipra.org/sl/novice/napovedujemo-studentski-forum-mikrofon-…;

Obvestila

Oddelek za sociologijo

Alumni FF - vabilo

Oddelek za klasično filologijo

Sprememba GU Branko Senegačnik

Oddelek za klasično filologijo

Vila papirov v Herkulaneju - petek, 23. 2. 2024

Oddelek za pedagogiko in andragogiko

Sprememba GU Tadej Vidmar

Oddelek za sociologijo

Sprememba GU Rok Smrdelj