Interpretacija dediščine

V četrtek, 18. marca 2021, ob 14.40 bo Janja Sivec v okviru predavanj pri predmetu Antropologija in pisanje na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo FF UL predstavila interpretacijo dediščine.

Interpretacija dediščine je komunikacijska stroka, ki se ukvarja z razkrivanjem različnih pomenov dediščine, ki nas obdaja, na obiskovalcem dostopen in pomenljiv način. 

Prvo pedagoško uro bodo predstavljena osnovna načela interpretacije dediščin ter metodologija, ki jo je razvila Interpret Europe. Načela interpretacije dediščine so aplikativna tako pri osebni interpretaciji kot tudi pri neosebnih interpretativnih medijih. Zato se boste v drugem delu seznanili z osnovnimi načeli interpretativnega pisanja, ki jih lahko v celoti spoznate na IE usposabljanju Pisec Interpretativnih besedil. 

Janja Sivec je etnologinja, interpretatorka, Legenda in še in še. Največ časa preživi v vlogi vodje usposabljanj, ki so lahko dolga kakšno uro ali pa cel delovni teden. Je vodja društva Legende ter aktivna članica in trenerka Interpret EuropeVeč o njej si lahko preberete tukaj. 

Vljudno vabljeni (povezavo na zoom dogodek prejmete po vnaprejšnji prijavi na eika@ff.uni-lj.si).

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju